inapoi la articole

Sa cumpar un laptop nou sau second hand?

Ce laptop sa imi cumpar?Sa cumpar un laptop nou sau unul second hand?
Daca iti doresti un laptop dar nu stii cu exactitate la ce sa fii atent atunci cand alegi un laptop, poate acest articol te va ajuta. Pentru a simplifica explicatiile vom discuta pe trei scenarii diferite, implicand 3 bugete.

Buget 500-1000 lei
Cu un buget incepand de la 500 pana la 1000 de lei, nu veti putea cumpara un laptop cu o configuratie foarte puternica dar veti avea totusi o paleta larga de laptopuri din care puteti alege. Daca bugetul este 500-750 lei, luati-va gandul de la un laptop nou. Totusi, cu acest buget veti cumpara un laptop sh perfect functional si cu garantie! Daca va puteti permite sa platiti pana la 1000 de lei, puteti gasi chiar laptopuri noi, insa configuratia unui laptop nou de 1000 de lei, va fi similara cu cea a unui laptop sh de 600 de lei.

Buget 1000-1500
Daca vei dori laptop nou in acest buget, va trebui sa te multumesti cu un laptop cu procesor core2duo sau maxim i3. In schimb daca alegi un laptop refurbsihed sau sh, atunci configuratia laptopului va fi una mult mai puternica. Cu 1000 de lei poti cumpara laptopuri cu procesor i3 si i5 iar cu 1500 de lei poti achizitiona un laptop din clasa business.

Buget 1500-2000
In acest buget veti putea cumpara laptopuri noi cu procesoare i3, i5 din generatii mai vechi. Laptopurile noi care se incadreaza in acest buget au minim 4gb memorie ram iar cele spre 2000 de lei pot avea cip video dedicat de minim 1gb.
Laptopurile sh sau refurbished in acest buget vor fi in stare excemptionala atat estetic cat si functional si vor fi echipate cu procesor i5 sau i7 din generatii mai noi, ssd si hdd, 8 gb memorie ram si foarte posibil si cip video dedicat, daca asta este ceea ce cautati.

Tineti cont ca atunci cand achizitionati laptopuri sh veti beneficia de o multime de reduceri, mai ales daca laptopul cumparat este unul de 1500-2000 de lei. De la livrarea gratuita, cadouri precum mouse wireless, genata, stickuri usb sau licente de windows gratuite. Cautati cele mai avantajoase oferte pentru dumneavoastra si ganditi-va cu atentie daca aveti nevoie cu adevarat de un laptop nou sa si unul sh poate fi de ajuns.