inapoi la articole

De ce sa cureti laptopul o data pe an?

Tu stii cat este de important sa iti cureti laptopul cel putin o data pe an? Si nu ne referim la curatarea externa, curatarea display-ului , a tastaturii sau a display-ului ci ne referim la curatarea interna.

Curatarea interna implica desfacerea laptopului, desfacerea carcasei si de cele mai multe ori si demontarea placii de baza pentru a ajunge la procesor, a carui pasta termoconductoare trebuie inlocuita. Aceasta operatiune este una ce ar trebui facuta inainte de venirea sezonului cald si practic ar insemna sa va pregatiti laptopul pentru temperaturile mari din vara.
Praful, scamele si orice alta mizerie ce a fost trasa inaununtrul laptopului de catre ventilatia acestuia formeaza paturi de praf ce obtureaza caile de aerisire si evacuare a caldurii.

Procesul de curatare laptop poate fi facut si acasa chiar de catre dumneavoastra insa pentru aceasta aveti nevoie de cateva ustensile si ceva mai mult timp si pricepere. Daca nu aveti timp si cunostinte pentru curatarea laptopului va recomandam sa apelati direct la profesionistii si anume la acele centre de reparatii laptopuri. Apeland la un service veti avea garantia ca se va face curatarea asa cum trebuie, se va inlocui pasta termica, se va verifica sistemul de racire dar si temperaturile dezvoltate in interior dupa efectuarea curatarii.

Curatandu-va laptopul o data pe an ii veti prelungi durata de viata considerabil si veti evita defectarea anumitor componente ce ar necesita sume mari pentru reparatie! Pretul pentru curatarea laptopului la service este undeva intre 50 si 100 de lei si difera in functie de service, zona, tipul de pasta folosita si altele.