inapoi la articole

Cum alegem corect incarcatorul pentru laptop?

Incarcatorul unui laptop este foarte important intrucat asigura incarcarea bateriei cu energie electrica si alimentarea laptopului, fie prin bateria incarcata fie doar prin incarcator, cu bateria decuplata.
Daca incarcatorul s-a defectat, veti mai putea folosi laptopul pe baterie, pana cand aceasta se goleste, dupa care nu veti mai putea utiliza laptopul intrucat nu veti avea curent sa il alimentati.

Solutia cea mai simpla poate fi incercarea de reparare a incarcatorului defect, caz in care daca suma platita pentru reparatie ar fi sub 100 de lei, s-ar renta reparatia, altfel nu.
Ce facem daca reparatia costa prea mult sau nu se poate repara?
In aceasta situatie, singura solutie este ahizitia unui incarcator nou pentru laptopul dvs. Cand faceti achizitia va trebui sa tineti cont de cateva aspecte pentru a alege incarcatorul potrivit pentru laptopul dvs. In primul rand va trebui sa cautati un incarcator identic, pentru modelul dvs si nu pentru alte modele, chiar daca se potrivesc. Verificati valorile voltajului si amperajului inscris pe incarcator si asigurati-va ca si noul incarcator are aceleasi valori inscrise.
Evitati incarcatoarele universale si incarcatoarele chinezesti pentu a nu risca si alte defectiuni din cauza alimentarii neperformante. Optati doar pentru incarcatoare originale fie ele si second hand si astfel nu va puneti in pericol laptopul. Un incarcator pentru un laptop, indiferent de producator si model, nu ar trebui sa coste mai mult de 200 de lei, ba chiar pentru anumite modele de laptop veti plati chiar si mai putin insa acest lucru il veti afla doar dupa ce cautati ofertele magazinelor care comercializeaza incarcatoare.